Wij zijn er voor jou!

Wij zijn er voor jou

Samen zorgen we ervoor dat jij een fijne tijd gaat krijgen. Onze school in Franeker is klein en veel leerlingen komen uit de buurt. Dat is gezellig. We kennen elkaar en we helpen elkaar.

Een eigen mentor en coach

Eén van je docenten is de mentor van jouw klas. En dus ook van jou! Met vragen of problemen kan je bij je mentor terecht. Voelt het niet goed in de klas? Heb je problemen thuis? Blijf er niet mee rondlopen. Stap naar je mentor.

Met je coach praat je over je schoolwerk. Vragen die je met hem of haar bespreekt zijn bijvoorbeeld:

  • Welk doel wil ik bereiken?
  • Hoe pak ik het aan?
  • Werkt mijn aanpak?
  • Wat kan anders?
  • Welk resultaat levert het mij op?

Jij staat centraal

We helpen jou om het beste uit jezelf te halen. Hoe we dat doen? Door heel goed naar jou te kijken. Wat kan je aan? Hoe leer jij? Samen met je coach schrijf je jouw doelen op. Daar ga jij aan werken. Op een manier die bij jou past. Maatwerk noemen we dat. Dit betekent bijvoorbeeld ook dat je een extra keuzevak kan kiezen als je dat leuk vindt. Of dat je het juist rustiger aandoet.

Je coach helpt je ook met plannen als je dat lastig vindt. En vind je iets moeilijk? Dat geeft helemaal niks. De docenten geven graag extra uitleg tijdens de les of op een ander moment. Je staat er niet alleen voor.  

Ook gaan we samen met jou ontdekken welk werk later het beste bij je past. We gaan bijvoorbeeld op bezoek bij bedrijven en nodigen mensen uit in de klas.

Boek én laptop

Bij ons op school werk je met boeken en een laptop. Zo bieden we jou veel verschillende manieren om te leren. Op de laptop kan je bijvoorbeeld veel oefenen. Je ziet meteen wat je fout doet en daar leer je van. Ook vind je er filmpjes met extra uitleg. En, als het nodig is vanwege coronamaatregelen, kan je online lessen volgen via de laptop.

De laptop is ook handig om een goed overzicht te krijgen van je resultaten. Daarvoor hebben we een speciaal programma dat Magister heet. En je kan op de laptop mailen en chatten met docenten en klasgenoten. Door veel op de laptop te werken, heb je daar later op je werk geen problemen meer mee. Bij de informatie voor Ouders (link) staat hoe je aan een laptop kan komen.

Meer dan leren alleen!

De hele dag stilzitten? Dat is nergens goed voor! We zijn een gezonde school, waar je lekker in beweging blijft. De automaten hebben gezonde snacks en je kan op veel plekken je flesje vullen met koel water. Ook zijn er sportdagen, schoolreizen en excursies. We organiseren schoolfeesten en een schoolkamp. Je gaat projecten doen met leerlingen van andere leerjaren en niveaus. Zo leer je veel mensen kennen, heb je een leuke tijd én maak je mooie herinneringen!

RSG Simon Vestdijk is onderdeel van Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Fryslân-Noord.
Copyright 2024 © Simon Vestdijk | Algemene voorwaarden & privacy