Talentacademie

Volop keuzemogelijkheden

Op het voortgezet onderwijs wil je een leuke tijd hebben en je kennis en vaardigheden ontwikkelen. Dit doe je door de school te kiezen die bij jouw niveau en (leer)stijl past, maar ook door een goede keuze te maken uit verschillende vakken. Je kiest voor vakken die je leuk vindt, waarin je je wilt ontwikkelen of waarmee je jezelf goed voorbereid op het vervolgonderwijs. We willen daarom dat je wat te kiezen hebt.

Bijzondere vakken als volwaardig onderdeel van het lesaanbod

Het is voor een schoollocatie niet altijd mogelijk om alle vakken aan te bieden. Dit komt bijvoorbeeld omdat maar weinig leerlingen een bepaald vak kiezen. Of misschien biedt jouw school profielen aan waar het vak niet onder valt, maar is het wel een vak wat jij graag extra zou willen volgen. Daarom hebben wij, de scholen van OSG Piter Jelles en RSG Simon Vestdijk (OVO Fryslân-Noord), de Talentacademie als onderdeel van ons lesaanbod. Binnen de Talentacademie bieden we als scholen gezamenlijk vakken aan, zodat jij volop keuze hebt, ook als een vak niet op jouw school wordt aangeboden.

Tijdens schooljaar 2022-2023 kun je kiezen voor: Chinees, Spaans, Frans, Wiskunde D, Muziek, Frysk of Cambridge Engels. Het vak is een volwaardig onderdeel van je vakkenpakket en lesrooster.

Met leerlingen van andere scholen op een vast moment les

Alle scholen van RSG Simon Vestdijk en OSG Piter Jelles hebben met elkaar afgesproken dat er op maandag van 14.30 uur – 17.00 uur en woensdag van 13.00 uur – 17.00 uur ruimte in het rooster is voor alle leerlingen van de bovenbouw om de lessen, online, fysiek (of hybride) of door middel van zelfstudie, te volgen.

Je volgt de vakken van de Talentacademie tegelijkertijd met leerlingen van andere scholen van OSG Piter Jelles en RSG Simon Vestdijk. Zo kom je in contact met leerlingen van andere scholen. Dat maakt de lessen van de Talentacademie extra leuk! De aanmelding voor deze vakken verloopt via je eigen school/decaan.

Aanbod Schooljaar 2023-2024

Leslocatie Vmbo-t Havo Vwo Online Zelfstandig
Leeuwarder Lyceum Fries Fries Fries X X
Leeuwarder Lyceum / RSG Simon Vestdijk Spaans Spaans Spaans X X
!mpulse Leeuwarden/Montessori High School Frans Frans
X X
!mpulse Leeuwarden
Chinees (geen examen) Chineees X X
Leeuwarder Lyceum
Cambridge Engels Cambridge Engels X X
Stedelijk Gymnasium
Wiskunde D Wiskunde D X X
Leeuwarder Lyceum
Muziek Muziek

RSG Simon Vestdijk is onderdeel van Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Fryslân-Noord.
Copyright 2024 © Simon Vestdijk | Algemene voorwaarden & privacy