RSG Simon Vestdijk ontvangt grote topsporters op school

01-02-2023

RSG Simon Vestdijk heeft deze week meerdere topsporters op school ontvangen. In alle vierde klassen hebben de topsporters verteld over hun sportcarrière, hun wil om door te gaan en de wijze waarop ze omgaan met (mentale) tegenslag. Het bezoek van de topsporters is in het kader van Project Comeback, een initiatief van Helden Magazine en Barbara Barend. Vanuit dit initiatief was aan het begin van het schooljaar ook meervoudig olympisch kampioen Ireen Wüst op RSG Simon Vestdijk aanwezig bij de aftrap van het schooljaar.  

Maar liefst drie topsporters brachten een bezoek aan de vierde klassen op RSG Simon Vestdijk. Voormalig topbokser Nouchka Fontijn (zilver en brons op de olympische spelen), olympisch zwemster Femke Heemskerk en zwaargewicht judoka Roy Meyer kwamen elk een hele dag op de school. Iedere vierde klas werd gedurende deze dagen voor een dagdeel uit geroosterd. Na een inspiratiesessie door de topsporter zijn de leerlingen samen met hun mentor en een coach van Stichting StreetPro aan de slag gegaan met verschillende thema’s, afhankelijk van wat er speelt in de klas. Denk hierbij aan mentale gezondheid, motivatie, keuzeprocessen, weerbaarheid, sociale vaardigheden, conflicthantering, faalangst of social media.  

RSG Simon Vestdijk kijkt terug op een geslaagd project. De school heeft bewust gekozen om het project halverwege het schooljaar in te zetten. Teamleider havo/vwo bovenbouw, Geu Luik: “Juist rond deze tijd zien sommige leerlingen het even niet meer zitten. Wellicht vallen cijfers wat tegen of verdwijnt de motivatie. In dat geval helpt het om te horen dat ook topsporters een soortgelijke strijd hebben doorgemaakt en dat ze leerlingen kunnen meegeven hoe zij omgaan met tegenslag. Ieder zetje in de rug is dan mooi meegenomen!”  

Project Comeback Project
Comeback zet de grootste Nederlandse topsporters in op scholen om jongeren te helpen met mentale problemen, mede ontstaan door Corona. Wat sporters verenigt is de wil vinden om door te gaan, voorbij aan (mentale) tegenslagen. Die getoonde wil gaat Project Comeback met topsporters inzetten om jongeren te inspireren, motiveren en ook zelf te laten praten over tegenslagen in hun eigen leven. Helden van vandaag, maken helden van morgen.   De missie van Project Comeback is om ervoor te zorgen dat Nederland in 2040 een generatie heeft ‘afgeleverd’ die tegenslag overwonnen heeft, en waar met jaloezie en inspiratie naar gekeken wordt. Met een team van experts op het gebied van jongerencoaching biedt Comeback activiteiten aan voor jongeren tussen de 13-24 jaar. Deze activiteiten zijn gericht op het verbeteren van het welzijn van jongeren en hebben betrekking op de volgende thema’s: persoonlijk, werk & opleiding, sociale contacten, lichamelijke en mentale gezondheid en de kracht van sport en bewegen hierin.

PC4   PC2   PC1

PC3   PC5

RSG Simon Vestdijk is onderdeel van Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Fryslân-Noord.
Copyright 2024 © Simon Vestdijk | Algemene voorwaarden & privacy