RSG Simon Vestdijk haalt ruim 6.000 euro op voor Giro555

21-03-2022

RSG Simon Vestdijk heeft op initiatief van docenten en leerlingen van de leerlingenraad een actieweek georganiseerd voor Oekraïne. En met succes! Ruim 6000 euro is in korte tijd opgehaald. Hiermee is de doelstelling van 5000 euro ruimschoots behaald. Het geld gaat naar Giro555 van samenwerkende hulporganisaties die zich inzetten voor de humanitaire ramp in Oekraïne.

De organiserende docenten, mevrouw E. Rombout, mevrouw Y. Visser en mevrouw M. Visser kijken met gepaste trots terug op de actieweek: “Het was geweldig om zoveel enthousiasme en creativiteit te zien bij leerlingen. Van groot tot klein, en van jong tot oud. Iedereen was verbonden om zich in te zetten voor Oekraïne.”

Op maandag 7 maart zijn ze gestart met de acties voor Oekraïne. Op de eerste dag kwam Piet Paulusma langs voor Omroep Max, waarbij het weerbericht op het schoolplein werd opgenomen. Leerlingen van de leerlingenraad waren hierbij en ze hebben uitgelegd waarom RSG Simon Vestdijk Harlingen meedeed aan de landelijke actiedag voor Giro 555.

Ook RTL-nieuws bezocht op 7 maart de kantine met een cameraploeg, waarbij er vastgelegd werd dat de eerste plastic flessen al waren ingezameld door leerlingen. Een fotograaf van het Friesch Dagblad maakte deze dag ook een foto van leerlingen terwijl zij flessen in de containers gooiden.

Tientallen kleine en grote acties werden georganiseerd in de actieweek. Zo werden er honderden tosti’s verkocht, met brood en kaas van de Poiesz en de Jumbo, er werden cupcakes met de Oekraïense vlag erop verkocht, bloemisterij Van der Meer stelde vele voorjaarsbloemen beschikbaar voor de verkoop, er zijn bijna 2000 statiegeldflessen ingezameld, er werden oproepen gedaan tot donaties via video’s van docenten en leerlingen gemaakt door de leerlingenraad en er werd een sponsorloop georganiseerd die alleen al bijna 2000 euro opleverde.

Bijna zijn alle bedragen geteld maar er komt nog steeds geld binnen. Er is meer dan € 6000,00 ingezameld en dat is een fantastisch resultaat!

De schoolleiding kijkt terug op een zeer geslaagde actieweek. Directeur Gerald Schutte: “Deze week heeft laten zien dat we als school meer zijn dan een plek waar alleen wordt lesgegeven. We zijn een plek die verbindt, waar we maatschappelijk betrokken zijn en waar we onze leerlingen maatschappelijk bewust maken en opleiden tot (wereld)burgers.”

RSG Simon Vestdijk is onderdeel van Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Fryslân-Noord.
Copyright 2024 © Simon Vestdijk | Algemene voorwaarden & privacy