21 september 2021

Vrijdag 17 september heeft de burgemeester van Harlingen, mevrouw Ina Sjerps, een bezoek gebracht aan RSG Simon Vestdijk. Mevrouw Sjerps, sinds 31 mei jl. de burgemeester van deze gemeente, legt diverse werkbezoeken af om de gemeente, haar inwoners, bedrijven en organisaties, beter te leren kennen. Met veel plezier opende de school haar deuren voor de burgemeester. Directeur van RSG Simon Vestdijk Harlingen, dhr. Gerald Schutte: “Als school zijn we trots op wat we doen. We hebben een mooi divers onderwijsaanbod, en laten dat graag zien aan onze burgemeester.”
Naast een kennismaking met de school, haar leerlingen en haar medewerkers, bezocht de burgemeester een breed scala aan lessen. Zo bezocht de burgemeester lessen dienstverlening en producten, handvaardigheid, geschiedenis en onderzoek & ontwerp (Technasium). Tevens sprak de burgemeester met een afvaardiging van de leerlingenraad. De leerlingenraad stimuleert leerlingparticipatie, functioneert als een klankbord voor de schoolleiding en geeft tips ter verbetering van het onderwijs. De burgemeester was zichtbaar onder de indruk van het brede onderwijsaanbod.
Het bezoek werd afgesloten met een rondleiding over het buitenterrein van de school. Op dit moment word hard gewerkt aan de herinrichting van de Koningin Julianastraat. Tegelijkertijd wordt het schoolterrein ook heringericht. Hiermee wordt het schoolplein niet alleen voor leerlingen een fijne plek om te ontspannen, maar ook voor de omliggende wijk. Er komt o.a. een nieuw pannaveld, een basketbalveld en een heus amfitheater. Dhr. Schutte: “Een plek die doet ontmoeten en doet bewegen. Dit past perfect binnen de gezonde school die RSG Simon Vestdijk wil zijn.”
Foto gemaakt door Joachim de Ruijter
Terug naar Nieuws