Burgerschap dag op RSG Simon Vestdijk

20-12-2022

Burgerschap is de manier waarop inwoners deelnemen en deel hebben aan de maatschappij en die helpen vormgeven.

Maandag 28 november jl. vond er op RSG Simon Vestdijk voor alle leerlingen een heuse School Take Over door Young Impact plaats. Young Impact verzorgt gastlessen en School Take Over dagen om leerlingen nog bewuster te laten maken van de wereld om hen heen.

Voor de leerlingen geen lessen volgens het rooster maar een mooie dag met workshops over talentontwikkeling, stap uit je comfort zone maar ook over klimaat, diversiteit, gelijke kansen, onze maatschappij en gezondheid en gezonde leefstijl.  

Zo werden er door onze leerlingen o.a. mooie kerstkaarten geschreven voor ouderen in de Spiker en de Batting, veel kleding en houdbare producten opgehaald voor het Leger des Heils in Harlingen, veel zwerfafval opgeruimd in de wijk rondom de school en schitterende posters met mooie quotes gemaakt over gezondheid.

Door verschillende ondernemers uit Harlingen werden 5 december cadeautjes beschikbaar gesteld voor Esperanza van der Laar van de Skule Welzijn. Dit in het kader van de sinterklaasactie die door hen is opgezet.

Een mooie samenwerking tussen onze leerlingen, ondernemers en aandacht voor het welzijn van anderen.

Wij waren bijzonder blij dat wethouder Sijtsma aanwezig was bij deze dag en dat hij met grote belangstelling heeft kennisgemaakt met alle activiteiten binnen en buiten de school. De heer Sijtsma gaf aan erg blij te zijn dat zowel in als buiten de school activiteiten georganiseerd werden. De school neemt voor leerlingen, ouders en omwonenden een belangrijke plek in onze samenleving in en dat werd op deze manier mooi ingevuld.

Als afsluiting van deze prachtige dag werden de leerlingen “beloond” voor de impact die zij deze dag hebben gemaakt met een knallend optreden van Mr Polska.

De werkgroep Internationalisering en Wereldburgerschap kijkt terug op een geslaagde dag waarop iedereen impact heeft gemaakt. 

Kom verder met Vestdijk!

RSG Simon Vestdijk is onderdeel van Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Fryslân-Noord.
Copyright 2024 © Simon Vestdijk | Algemene voorwaarden & privacy