Beweegvriendelijk schoolplein Harlingen geopend!

09-09-2022

Op vrijdag 9 september om 13.00 uur is het nieuwe beweegvriendelijke schoolplein van RSG Simon Vestdijk, school voor voortgezet onderwijs in Harlingen, op feestelijke wijze door Sara (voorzitter leerlingenraad) en de heer Sytsma (wethouder gemeente Harlingen) geopend. Leerlingen en docenten, maar ook buurtbewoners, dachten mee bij het ontwerp van het bijzondere schoolplein, waarop je van alle kanten wordt geprikkeld om te bewegen.

Mede door (financiële) ondersteuning van en samenwerking met: LEADER (subsidieverstrekker Europese Commissie), ELFPO (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling), Streekwurk, Provincie Fryslân en de Gemeente Harlingen, is het beweegvriendelijke schoolplein gerealiseerd.

Metamorfose voor plein en omgeving

Al voor de herinrichting van plan Zuid was RSG Simon Vestdijk bezig met ideeën voor een nieuw schoolplein. Hiervoor leverden onder andere buurtbewoners en leerlingen van het Technasium van de school input. Het plan voor het schoolplein lag in 2019 klaar en is nu gerealiseerd. Zowel de omgeving van de school als het schoolplein hebben een flinke metamorfose ondergaan. Het vernieuwde, beweegvriendelijke schoolplein is zo gemaakt dat gezond gedrag gestimuleerd wordt. In de aangelegde groene omgeving zijn faciliteiten gerealiseerd om met elkaar of individueel te bewegen, zoals: een pannakooi, tafeltennistafels, een hardloopbaan, fitnessapparatuur en een basketbalveld.

RSG Simon Vestdijk wil bijdragen aan fitte en gezonde generatie

Directeur Gerald Schutte is blij met de metamorfose die het plein en de omgeving hebben ondergaan: “We zijn ontzettend blij met het resultaat van alle inspanningen van de betrokken partijen en kijken terug op een fijne samenwerking met de gemeente. Wat dit schoolplein vooral bijzonder maakt, is dat er voor leerlingen heel veel verschillende mogelijkheden zijn om te bewegen en daarnaast om elkaar te ontmoeten. We zijn ervan overtuigd dat de schooldag voor leerlingen door deze mooie faciliteiten nog leuker wordt. Niet alleen in de pauzemomenten kan er gebruik worden gemaakt van het plein; het krijgt ook een plek in ons onderwijsaanbod. Dit plein past bij onze doelstelling om bij te dragen aan een fitte en gezonde generatie. Die generatie bestaat niet alleen uit onze schoolpopulatie, maar reikt verder dan dat. Buurt- en stadgenoten kunnen daarom buiten de schooltijden ook gebruik maken van alle mogelijkheden van het plein. Ik nodig ze van harte uit om dit ook te doen!”

RSG Simon Vestdijk is onderdeel van Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Fryslân-Noord.
Copyright 2024 © Simon Vestdijk | Algemene voorwaarden & privacy