15 december 2016

Uitwisseling dag 4, Steinfurt

Vandaag volgden de leerlingen eerst twee lessen. De eerste les op het Gymnasium Arnoldium begint al om acht uur en duren hier 45 minuten. Onze leerlingen constateren een aantal verschillen tussen beide scholen, zoals nergens wifi op school. De RSG is op ICT gebied erg modern met in ieder lokaal een Digibord en wifi. Een ander verschil is dat de Duitse leerlingen een vast lokaal hebben.
Vervolgens moesten alle leerlingen een presentatie geven voor de hele groep, wat ze overigens heel goed deden.

Gedurende deze week speelt de film “Das Wunder von Bern” een grote rol. Het thema van deze film is voetbal maar naast voetbal komen ook andere thema’s aan bod. Vanochtend werd een gedeelte van de film bekeken en werden de verschillende thema’s uitgewerkt.
Het middagprogramma bestond uit een eigen vrije invulling en tijd voor het werken aan hun opdracht. De opdracht was, samen met je Duitse partner een gerecht bereiden voor het avondbuffet.
Om zes uur verzamelden we ons weer op school waar we, onder het genot van de zelfgemaakte hapjes de film hebben uitgekeken. Voldaan van alle hapjes en gezelligheid hebben we de avond afgesloten in de disco waar de voetjes goed van de vloer gingen.

Er is een einde gekomen aan een voortreffelijke week met geweldige indrukken, waarin alle leerlingen enorm gegroeid zijn en zij mogen met een ervaring rijker weer terugkeren naar Harlingen.
Mevrouw Born en mevrouw De Groot-Huizenga willen alle leerlingen bedanken voor deze geweldige week!

In het voorjaar komen de Duitse leerlingen bij ons op bezoek waar wij hen graag onze school willen laten zien en de bezienswaardigheden in Harlingen en omgeving.

Foto’s volgen nog.

Terug naar Social Media (Harlingen)