16 februari 2017

Tweede klassers drie dagen in de ban van water

Gisteren is het project water voor de tweede klassers van start gegaan. Drie dagen lang gaan leerlingen van rsg Simon Vestdijk in Harlingen workshops volgen en aan de slag met opdrachten die allemaal te maken hebben met water.
Leerlingen mochten vooraf aangeven welke workshop ze wilden doen. Ze hadden de keuze om de Harlinger Keermuur te bezoeken, hoe gaan ze te werk bij de KNRM in Harlingen, hoe werkt een rioolzuivering eigenlijk of naar het schip De Willem Barentsz. Ook zijn de dagelijkse lessen aangepast aan het onderwerp water.
In school gaan de leerlingen actief bezig met diverse experimenten en opdrachten die in het teken van water staan. Op een andere (speelse) manier komen zo de vakken techniek, handvaardigheid, biologie, natuur- en scheikunde terug. Zo kunnen ze een echt weerglas (donderglas/barometer) maken, een waterspuwer van klei, testjes doen waarom je in water kan drijven en hoe zuur is zure regen nou eigenlijk. Dit project laat natuurlijk ook zien dat water heel belangrijk voor ons en de wereld is en verder gaat dan de vloeistof die uit de kraan komt.
Zo heeft Jongerenwerk Harlingen de leerlingen vandaag laten zien hoe het er in je maag uit ziet na het drinken van ingeblikte drankjes. Gelukkig weten een heleboel leerlingen op onze school het watertappunt te vinden en de suikerbommen te negeren.
Het project wordt vrijdag spectaculair afgesloten waar de leerlingen ook nog eens kans maken op een fantastische prijs, namelijk een bezoek aan het Woudagemaal in Lemmer.

Terug naar Social Media (Harlingen)