13 januari 2017

Pesten op school

Pesten is helaas nog altijd een actueel probleem. Als er sprake is van pesten, zijn er altijd meer groepen betrokken dan alleen de pester en de zondebok. Het pesten heeft dan ook niet alleen gevolgen voor de pester en de zondebok, maar voor alle betrokkenen.
Staatssecretaris Sander Dekker heeft per 1 augustus 2015 iedere school verplicht een Anti-Pest Coördinator (APC) aan te stellen.

Wat is de rol van de APC?
De taken van deze coördinator zijn signalerend en adviserend. De APC onderhoudt contacten met leerlingen, docenten, mentoren en het zorgteam.
Het kind, zowel de pester als het gepeste kind (en laten we ook de meelopers niet vergeten), komt hierbij centraal te staan en de intentie dat het pesten wordt teruggedrongen en de vinger aan de pols wordt gehouden. Ook nadat het pesten al is gestopt.

Wie is onze gecertificeerde APC en waar kun je terecht?
Onze APC is mevrouw Brouwer. Ze heeft een zichtbare plek in school, namelijk het leerlingenbureau (telefoonnummer 0517-432914).

Maandag van 08.00 – 11.30 uur
Dinsdag van 08.00 – 11.30 uur
Donderdag van 08.00 – 11.30 uur
Vrijdag van 08.00 – 16.00 uur

Op woensdag houdt ze van 11.30 – 12.30 uur spreekuur in de spreekruimte (naast de administratie). Naast persoonlijk contact kan je haar ook via de e-mail bereiken (<a target="_blank" rel="nofollow" href="jeanette.brouwer@vestdijk.nl”>jeanette.brouwer@vestdijk.nl).

Samen staan we sterk!
Meld wanneer, waar en hoe iets gebeurt, ook als je er zelf niet mee te maken hebt.

Terug naar Social Media (Harlingen)