2 december 2016

Leerlingen Technasium in de race voor Technasium Top Award

Brandweer Fryslân heeft aan RSG Simon Vestdijk, afdeling Technasium gevraagd een innovatieve technische voorziening te bedenken om woningbrand te voorkomen of zodanig te beperken dat 65-plussers voldoende tijd hebben om zichzelf in veiligheid te brengen of door anderen in veiligheid te laten brengen. Een perfecte opdracht voor onze tweedejaars leerlingen die hiermee ook nog eens meedingen naar de Technasium Brandweer Award 2016. De Technasium Brandweer Award (TBA) 2016 is een wedstrijd voor tweedejaars Technasium leerlingen in Fryslân, waarbij een vakkundige jury de resultaten beoordeelt.

Met deze opdracht zijn onze tweedejaars Technasium leerlingen afgelopen dinsdag op verkenning geweest bij de brandweer in Harlingen. Om een opdracht goed uit te kunnen voeren moet je wel weten wat de brandweer doet, welke gevaren brand met zich mee brengt, welke middelen de brandweer heeft en de ervaring die zij hebben met de doelgroep 65+ uit de opdracht.
Na een goede ontvangst en uitleg van een echte brandweerman wat de brandweer zoal doet hebben de leerlingen een rondleiding door de kazerne gehad. Naast alle ins en outs, het van binnen en buiten checken van de brandweerwagens met hulpmiddelen mochten de leerlingen met een warmtecamera een met rook gevulde container betreden om te ervaren wat rook met je zicht en waarneming doet. Een leerzaam en toch ook een spannend iets.
Ze kunnen terug kijken op een dag vol ervaringen die ze meenemen in hun onderzoek en natuurlijk voor het winnen van de Technasium Brandweer Award. Deze finale zal in 2017 plaatsvinden.

Terug naar Social Media (Harlingen)