30 juni 2017

Geografisch veldwerk rsg Simon Vestdijk

Gelukkig hadden de weergoden het afgelopen dinsdag goed met ons voor, een stralende en vooral droge dag tijdens het geografisch veldwerk voor onze eerste klas leerlingen.
Met opdrachtenboekje en digitale routebeschrijving trokken de leerlingen er ’s ochtends op uit, richting de weilanden waar voor hun een route uitgestippeld was. Zo moesten de leerlingen diverse vragen beantwoorden, observatie uitvoeren, sloten inmeten en hun afgelegde route intekenen door middel van in de les geleerde kaartvaardigheden. In de komende aardrijkskundelessen werken de leerlingen aan hun verslag. Ze gaan dan antwoord geven op de vraag “Waarom is Harlingen en omgeving historisch en geografisch gezien belangrijk voor Friesland?”
Het doel van deze geografische veldwerkdag is dat door het maken van de opdrachten de leerlingen een bredere kijk krijgen op het vak aardrijkskunde. Leerlingen passen het geleerde (kennis en vaardigheden) toe in de ‘echte wereld’. Veldwerk wordt daarom door veel docenten als een belangrijk onderdeel van het vak gezien, zo ook op rsg Simon Vestdijk.

Terug naar Social Media (Harlingen)