24 januari 2017

GASTLESSEN VAN HET GOETHE INSTITUT UIT ROTTERDAM

Twee medewerkers van het Goethe Institut uit Rotterdam kwamen dinsdag 24 januari op de RSG Simon Vestdijk Harlingen in een prachtige oranje Mach-mit-Mobil-auto. Ook deze keer was onze school weer uitgekozen voor een bezoek. Er werden extra lessen Duits gegeven aan de klassen 3H en 3A en dit alles natuurlijk helemaal in voertaal Duits.

Na een korte inleiding moesten de leerlingen bij “Stationen” opdrachten doen. Bij elk Station was er weer een andere opdracht. Zo leerden ze o.a. veel over Duitsland via een puzzel van de landkaart, waarna ze vragen konden beantwoorden. Ook proefden ze Duitse drankjes, leerden ze over Berlijn, over automerken, en stelden zij een reclametekst in het Duits op, enzovoort.

Voor elk onderdeel was maar vijf minuten tijd. Het wedstrijdelelement was om met je eigen groep zoveel mogelijk punten te behalen. Daar deden de leerlingen ook erg hun best voor. Er werden veel punten gescoord. De toppers scoorden landelijk gezien zelfs erg hoog! In elke klas waren er ook prijzen voor leerlingen met de tweede en derde plaats. De gelukkige winnaars gingen met een reep Mach-mit-Mobil-chocolade voor elk groepslid het lokaal uit. Na afloop werd er een leuke groepsfoto gemaakt bij de Mach-mit Mobil.
De leerlingen vonden het een leuke afwisselende les.

Terug naar Social Media (Harlingen)