29 maart 2017

Dagboek “Uitwisseling Esens-Harlingen”

Dag 1

Al eerder dan verwacht arriveerden onze gasten van het NIGE uit Esens (Duitsland). Na het wegzetten van alle bagage en een rondtour door de school volgde een heerlijke lunch. Daarna namen de leerlingen een duik in het zwembad en hadden ze onder leiding van mevr. Vlieger een sportieve hernieuwde kennismaking met elkaar. Rond 16.00 uur vertrok iedereen naar zijn of haar gastgezin. Spannend!

Dag 2

Vanochtend zijn de leerlingen de dag begonnen met het volgen van een drietal lessen: tekenen, aardrijkskunde en Nederlands. Allen binnen het thema “beladen landschap”. Na de lessen zijn ze aan de slag gegaan met de bijbehorende opdracht. nl. op het strand gezamenlijk een panorama maken. Tussendoor gesmikkeld van poffertjes in de Harlingen poffertjeskraam. Het avondprogramma mochten de leerlingen zelf invullen.

Dag 3

Al vroeg werd er verzameld bij school. Vandaag zijn we op excursie geweest in Leeuwarden. Het eerste bezoek was aan de Blokhuispoort. Hier kregen we een rondleiding door een oud gedetineerde en een zeer indrukwekkend verhaal van dhr. Fokkema (oud gevange ten tijde van de Tweede Wereldoorlog). Hij is ėėn van de gevangen die werd bevrijd door het het verzet ten tijde van de overval op 8 december 1944.
Na een lunchpauze hebben we een bezoek gebracht aan het Historisch Centrum Leeuwarden en de Oldehove. De dag werd afgesloten met een bezoek aan het Fries Museum (expositie beladen landschap) en natuurlijk werd er ook nog even gewinkeld. Een vermoeiende, maar zeer leerzame en indrukwekkende dag!

Terug naar Social Media (Harlingen)