7 maart 2017

Brandweer award 2016 (verslag van Babette van Palmhoven, 2A)

Op woensdag 1 maart jl. zijn Jissy, Robyn & ik, naar de brandweerkazerne in Leeuwarden geweest voor de O&O Brandweer Award.
bij aankomst volgden we bordjes naar een soort vergaderzaal. Hier kregen we wat te drinken en konden we wat eten. Toen elk groepje in de zaal was, vertelden een aantal mensen wat over het project. Ook moest 1 iemand per groepje een lootje trekken om de volgorde van de presentaties te bepalen (wij waren als 3de aan de beurt). Onze presentatie ging best wel goed, maar er waren wel wat problemen met het filmpje dat we wilden laten zien. Gelukkig is dat goed gekomen.
Er deden in totaal 6 scholen mee, er waren dus ook nog 5 andere ideeën:

-Een uitschuifbare kamer die in geval van brand uit het huis schuift.
-Een armband die de signalen van ouderen in de gaten houdt.
-Ventilatoren die de rook in het huis wegblazen, deze meisjes hadden zelfs een werkend prototype gemaakt, die ze na de presentaties in de wasruimte van de kazerne hebben laten zien.
-Lichtgevende pijlen en traptreden die je een veilige route naar buiten laten zien, zodat de ouderen deze konden volgen.
– Een soort app die laat zien waar er brand is zodat er sneller ingegrepen kan worden, ook ging er bij dit idee een alarm af bij de buren van waar de brand plaats vindt. Dit idee heeft uiteindelijk gewonnen.
We vonden het een super leuke ervaring, ook al hebben we niet gewonnen.
De jury vond onze naam wel super leuk, “SIMON”, Save In Your Own Neighborhood. Dat was leuk om te horen.
De rondleiding door de kazerne was ook super leuk, deze kazerne was veel groter dan die in Harlingen, er zat zelfs een sportzaal in!

Terug naar Social Media (Harlingen)