Groep 8


Een nieuwe school kiezen, begint met kijken welke richting bij jou past: vmbo, mavo, havo of vwo. Het is soms best lastig om in groep 8 al de juiste richting te kiezen. Daarom zit je bij ons eerst twee jaar in een brede brugklas. Daarna kies je een richting. In Harlingen bieden we alle richtingen aan. Dus wat je ook kiest, je blijft gewoon op dezelfde school.  

Het is leuk om naar de brugklas te gaan, maar ook een beetje spannend. Je krijgt nieuwe vakken, huiswerk en je gaat zelfstandig werken. Natuurlijk
helpen we je daarbij. In de brugklas krijg je goede begeleiding en kan je rustig ontdekken waar jouw kracht zit. Je krijgt een breed aanbod van vakken op het niveau dat bij jouw brugklas past.

In welke brugklas kom jij?
We hebben brugklassen voor:

  • vmbo-basis en kader;
  • mavo en/of havo;
  • havo en/of atheneum    

In het eerste jaar van de brugklas havo/atheneum krijg je een halfjaar O&O (Onderzoek & Ontwerpen). Dit vak hoort bij het Technasium. Het andere halfjaar krijg je het vak Projecten of WON (Wetenschapsori├źntatie Nederland). Aan het einde van het eerste jaar kies je voor O&O of WON als je naar klas 2 atheneum gaat. Ga je naar klas 2 havo, dan kies je tussen O&O of Projecten.  

Een speciale plaatsingscommissie bepaalt in welke brugklas jij het beste op je plek bent. Hierbij kijken ze naar jouw ontwikkeling in groep 6, 7 en 8 van de basisschool. Het gaat dan vooral om begrijpend lezen en rekenen. Wil je precies weten hoe dit werkt? Kijk dan op www.frieseplaatsingswijzer.nl.

RSG Simon Vestdijk is onderdeel van Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Fryslân-Noord.
Copyright 2024 © Simon Vestdijk | Algemene voorwaarden & privacy