… willen ouders en leerlingen vaak van alles weten, een aantal zaken zetten we hieronder op een rij:

Welke spullen heb ik nodig?

Voordat je naar school gaat, liggen de winkels vol met agenda’s, schriften en mappen. Dat is hartstikke leuk, maar hoe weet je wat je moet kopen? Wij hebben voor jou een lijst gemaakt waarop staat wat je echt nodig hebt. Dit lijstje kun je HIER vinden. Sommige spullen kun je via school bestellen.

Bij wie zit ik in de klas?

Niet alle kinderen bij wie je nu op de basisschool in de klas zit, gaan straks hetzelfde niveau doen. Dat betekent dat er na de zomervakantie veel nieuwe kinderen bij je in de klas zitten. We doen ons best om kinderen, die van dezelfde basisschool komen en hetzelfde niveau gaan doen, bij elkaar in de klas te plaatsen.

We begrijpen dat je nieuwsgierig bent naar je nieuwe klasgenoten, daarom krijg je vóór de zomervakantie al bericht over wie er bij je in de klas zitten. In de laatste week voor de zomervakantie organiseren we een kennismakingsmiddag. Op die dag ontmoet je je toekomstige klasgenoten en je mentor.

De eerste week

Je hebt één dag langer zomervakantie dan de rest van de school, want je begint pas op de dinsdag na de vakantie. Op dinsdag en woensdag starten we met de brugklaskennismakingsdagen. Je leert dan door allerlei spelletjes en andere activiteiten je nieuwe klas, je mentor en het schoolgebouw goed kennen. Op donderdag en vrijdag heb je voor het eerst echt les en op donderdagavond is er een spetterend brugklasfeest!

Veilig naar school

De meeste leerlingen komen op de fiets, daarom wordt er op RSG Simon Vestdijk aandacht besteed aan de verkeersveiligheid van en naar school d.m.v. verkeersmarkten en vindt er in de herfst een fietskeuring (Friese Fiets APK van Veilig Verkeer Nederland) plaats.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de brugklasgids.