In de eerste klas gaat het heel anders dan op de basisschool, daarom is er natuurlijk een speciaal introductieprogramma bij de start van het schooljaar. Er zijn veel verschillende vakken verspreid over de dag, waardoor er veel afwisseling is, maar dit vraagt ook heel wat van leerlingen. Wij helpen bij het plannen en organiseren van het (huis)werk dat bij de vakken hoort.

Een van de vakdocenten is de mentor van de klas. De mentor is een docent die lesgeeft aan de klas en degene waar de leerlingen bij terecht kunnen

als ze vragen hebben. Ook houdt de mentor de resultaten van de leerlingen in de gaten. De mentor besteedt aandacht aan het functioneren van de leerling in de groep en hij draagt zorg voor een plezierige sfeer in de klas. Aan het begin van het schooljaar is er een speciale ouderavond voor de eerste klassen waarop ouders kennis kunnen maken met de mentor.

 

Hieronder treft u nog veel meer informatie, bedoeld voor ouders en leerlingen groep 8:

Brugklasgids

Brugklasgids

De Schoolkeuzegids

De keuze voor een school in het voortgezet onderwijs is een van de belangrijkste keuzes in het leven van uw kind. Niet alleen omdat hij of zij er de komende vier tot zes jaar naartoe gaat, maar ook omdat het zijn of haar toekomst bepaalt.

Welke school past bij uw kind? ‘Wat wil mijn kind?’ en ‘Wat kan mijn kind?’ zijn belangrijke vragen. Was het onderwijs op de basisschool voor ieder kind grotendeels gelijk, het voortgezet onderwijs is er in verschillende soorten en maten. Er valt veel te kiezen. De schoolkeuzegids helpt daarbij. De gids verschijnt jaarlijks op de basisschool. Er staat algemene informatie in over het voortgezet onderwijs. Daarnaast presenteren de scholen uit de regio zich op hun eigen pagina’s.

Scholenopdekaart.nl

Vind en vergelijk basisscholen en middelbare scholen bij jou in de buurt.

Vragen?

Heeft u nog vragen over ons onderwijs in Harlingen en Franeker?
Stuur ons een e-mail via aanmelding@vestdijk.nl, dan nemen we contact met u op!