In de eerste klas gaat het heel anders dan op de basisschool, daarom is er natuurlijk een speciaal introductieprogramma bij de start van het schooljaar. Er zijn veel verschillende vakken

verspreid over de dag, waardoor er veel afwisseling is, maar dit vraagt ook heel wat van leerlingen. Wij helpen bij het plannen en organiseren van het (huis)werk dat bij de vakken hoort.

Een van de vakdocenten is de mentor van de klas. De mentor is een docent die lesgeeft aan de klas en degene waar de leerlingen bij terecht kunnen als ze vragen hebben. Ook houdt de mentor de resultaten van de leerlingen in de gaten. De mentor besteedt aandacht aan het functioneren van de leerling in de groep en hij draagt zorg voor een plezierige sfeer in de klas. Aan het begin van het schooljaar is er een speciale ouderavond voor de eerste klassen waarop ouders kennis kunnen maken met de mentor.

Hieronder treft u nog veel meer informatie, bedoeld voor ouders en leerlingen groep 8:

Brugklasgids

Nog even en dan ga je naar de brugklas! Spannend maar vooral leuk. Je wilt natuurlijk naar een school waar jij je thuis voelt, veel leert en met plezier naartoe gaat. Dat kan bij RSG Simon Vestdijk. Voordat het zover is, ga je samen met je ouders/verzorgers beslissen naar welke school je straks gaat. Misschien wel naar onze school in Franeker of Harlingen. We willen je met de brugklasgids alvast wat informatie geven over onze brugklas. Maar wil je echt weten hoe het bij ons op school gaat, kom dan met je ouders/verzorgers naar de infodagen om een kijkje te nemen.

De VO gids

Simon Vestdijk Harlingen | De VO Gids

Simon Vestdijk Franeker | De VO Gids

Scholenopdekaart.nl

Vind en vergelijk basisscholen en middelbare scholen bij jou in de buurt.

Vragen?

Heeft u nog vragen over ons onderwijs in Harlingen en Franeker?
Stuur ons een e-mail via aanmelding@vestdijk.nl, dan nemen we contact met u op!