Aanmelden voor de doemiddag Harlingen 12 februari

Aanmelden voor de doemiddag in Harlingen op woensdag 12 februari is online niet meer mogelijk.

Mocht u uw kind nog aan willen melden, neem dan z.s.m. contact op via: 0517-432901

Hieronder treft u het programma. Sommige vakken zijn een herhaling van 20 of 27 november jl. Dit wordt per vak aangegeven.


Masterclass Technasium (herhaling van 20 november)
Hou je van een uitdaging op technisch gebied? Ben je creatief en kun je samenwerken in een team? Ga je naar HAVO of VWO? Heb je belangstelling voor de exacte vakken en techniek? Ben je op zoek naar of geïnteresseerd in nieuwe uitvindingen? Geef je dan op voor deze Masterclass Technasium. Je gaat bezig met het bedenken/ontwerpen, het maken en het presenteren van een opdracht. Je maakt dan kennis met een nieuw vak: Onderzoek en Ontwerpen. Je gaat denken en doen! Wil je meer weten over het Technasium, ga dan naar de website: www.technasium.nl

Masterclass WON – Atheneum met wetenschapsoriëntatie (herhaling van 27 november)
Ben je nieuwsgierig? Ben je geïnteresseerd in de wereld om je heen? Stel je veel vragen bij de dingen die je dagelijks doet? Dan is atheneum en wetenschapsoriëntatie zeker iets voor jou! Wetenschap is erg belangrijk! Mensen kunnen tegenwoordig bijna niets meer zonder wetenschappelijke kennis. Of het nu de toiletpot is waarop je regelmatig zit, de TV waar je naar kijkt of het tapijt waarop je misschien met je voeten staat, allemaal zijn ze een product van de wetenschap. Wanneer je naar het vwo gaat, word je voorbereid op een studie die te maken zal hebben met wetenschap, vwo staat dan ook niet voor niets voor Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs! Tijdens de doe-middag atheneum en WON (Wetenschaps Oriëntatie Nederland) leer je allerlei dingen die met wetenschap te maken hebben. Bijvoorbeeld over wetenschappelijke ontdekkingen uit de geschiedenis van de mens, hoe je zelf wetenschap moet beoefenen en hoe je kritisch na kunt denken over kennis die je zelf hebt en die anderen je geven.

Doe-middag Gymnastiek
Altijd al eens willen klimmen op een echte klimmuur? Dat gebeurt in Harlingen en Franeker tijdens de lessen in de sporthal. Geef je op voor deze klim-clinic, dan wordt je meegenomen naar de Waddenhal. Je maakt kennis met de klimsport, welke materialen je gebruikt en hoe je elkaar helpt én je gaat natuurlijk zelf de hoogte in! Daarna loop je weer met de docent terug naar school.

Doe-middag Biologie (herhaling van 20 november)
Tijdens de doe-middag biologie verdiep je je in de spijsvertering van de mens. Op welke manier wordt ons voedsel zo klein mogelijk gemaakt zodat het terecht kan komen in het bloed en vervolgens bij alle cellen kan worden gebracht? Je krijgt eerst een stukje uitleg waarna je vervolgens zelf onderzoek gaat doen naar de werking van je eigen spijsverteringsenzymen.

Doe-middag Muziek
Lijkt muziek je een leuk vak? Tijdens de doe-middag muziek ga je aan de slag op instrumenten. Je gaat echt muziek in ons muzieklokaal maken. Je leert op het keyboard spelen maar je gaat ook aan de slag op het drumstel. Wie wil mag meezingen met een popnummer. Je leert dan ook hoe je het beste kunt zingen. Wie goed is in het maken van teksten mag zelf een reggaesong schrijven. Aan het einde van de middag proberen we met de hele groep samen een reggaenummer te spelen op keyboard, drums of door het zingen van de zelfgeschreven song. We zien wel waar je goed in bent en wat je het liefste doet!

Doe-middag Dienstverlening & Producten (herhaling van 27 november)
Vind je het leuk om naast het leren van theorie ook meer praktisch bezig te zijn?  Meld je dan aan voor de volgende activiteit op onze doe-middag: ‘Van keukenprins(es) tot technisch talent’ Tijdens dit middagprogramma maak je kennis met ons vmbo-gebouw en de praktijkruimtes waar je als leerling aan de handen uit de mouwen leert steken.  Na afloop ga je naar huis met een leuk product.

Doe-middag Wiskunde (herhaling van 27 november)
Tijdens de doe-middag wiskunde maak je op een speelse manier kennis met verschillende onderwerpen uit de wiskunde. Door een aantal spelletjes te spelen leer je bijvoorbeeld rekenen met negatieve getallen. Je ontdekt welke breuken en decimale getallen bij elkaar horen. Ook ga je op een creatieve manier aan het werk met een passer. Wie maakt er het mooiste symmetrische kunstwerk?

Doe-middag Scheikunde (Bijna vol)
Doe je graag proefjes of vind je het leuk nieuwe dingen uit te vinden? Kom dan naar ons practicumlokaal scheikunde. Daar ga je samen met een leraar zelf proefjes of kleine practicumopdrachtjes doen!

Doe-middag Tekenen/Handvaardigheid (herhaling van 20 november)
Altijd al eens in zo´n groot tekenlokaal willen kijken en ook echt iets doen? Dan is dit je kans, want je gaat schilderen! Je maakt kennis met verschillende kleuren, penseelstreken en welke kleuren je kunt mengen. Hierdoor kun je met verschillende kleuren schilderen op een stukje papier of hout. Dit stukje papier of hout maakt onderdeel uit van een groot beroemd portret, zoals de Mona Lisa of Vincent Van Gogh. Ben jij benieuwd hoe je kleuren mengt en wat voor een kleurrijk portret er zal ontstaan?


Voor de ouders geldt (indien gewenst): vanaf 14.30 uur inloop, ontvangst in de kantine met thee en koffie, van 14.45–15.30 uur een voorlichting over ons onderwijsaanbod en de gelegenheid om vragen te stellen over het onderwijs binnen RSG Simon Vestdijk.