De Werelden

De wereld van Zorg en Technologie

Vind jij het leuk om voor en met mensen te werken? Of ligt jou interesse juist bij technologie? Dan is dit passend voor jou! Je leert allerlei beroepen kennen, onder andere in de verzorging. Wat dacht je van het ontwikkelen van technologie om mensen in de zorg te ondersteunen? Of juist om sporters beter te laten presteren? Daarnaast kun je denken aan werken in een zorginstelling voor oudere mensen of mensen met een beperking. Of in de jeugdzorg, kinderopvang of op een school. Je kan met deze leerroute ook werken in een restaurant of een hotel. Al deze beroepen hebben te maken met mensen.  

Je krijgt les in de klas en gaat vooral lekker leren in de praktijk. Je krijgt opdrachten en gaat stagelopen. Zo leer je niet alleen veel over een beroep, maar ook over jezelf als persoon.

De wereld van Sport en Gezondheid

Ben je sportief, ondernemend en behulpzaam, dan past de wereld van Sport en Gezondheid goed bij jou. Je gaat natuurlijk veel sporten. In de sport moet ook veel georganiseerd worden. Dat leer je ook. Je gaat met een groepje activiteiten organiseren binnen en buiten de school. Denk aan sporttoernooien, open dagen en diploma-uitreikingen.

Je krijgt les in de klas en gaat vooral lekker leren in de praktijk. Je krijgt opdrachten en gaat stagelopen. Zo leer je niet alleen veel over een beroep, maar ook over jezelf als persoon.

Na deze leerroute kiezen veel leerlingen voor opleidingen als Veiligheid en Vakmanschap, Sport en Bewegen (CIOS) of particuliere beveiliging.

De wereld van Voeding en Gastvrijheid

Houd jij van lekker eten en van eten serveren? Dan zit je goed bij Voeding & Gastvrijheid. Misschien wil je wel kok worden, of bakker. Of misschien lijkt het je leuk om aan de slag te gaan als gastheer of -vrouw. Voor alles wat valt onder Voeding & Gastvrijheid, zit je hier goed.

Je krijgt les in de klas en gaat vooral lekker leren in de praktijk. Je krijgt opdrachten en gaat stagelopen. Zo leer je niet allen veel over een beroep, maar ook over jezelf als persoon.

RSG Simon Vestdijk is onderdeel van Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Fryslân-Noord.
Copyright 2022 © Simon Vestdijk | Algemene voorwaarden & privacy