Welkom in de mediatheek!

Welkom in de mediatheek!

De mediatheek neemt binnen de school een centrale plaats in. Het is de plek waar leerlingen kunnen lezen, leren en werken aan werkstukken. Ze kunnen er met hun schoolpas boeken lenen en laptops om op te werken. De schoolpas kan ook gebruikt worden om boeken of e-books te lenen in de openbare bibliotheek.

De mediatheek is ook de plaats waar de leerlingen terecht kunnen om te printen, om gebruik te maken van perforator, nietmachine, snijmachine e.d.  Werkstukken kunnen er tegen geringe betaling ingebonden worden en leerlingen kunnen er mapjes kopen.

Om iedereen een rustige plek te bieden om te werken willen we graag de rust in de mediatheek bewaren. Dat betekent dat we graag willen dat de leerlingen rustig werken en geen lawaai maken, luidruchtig overleggen of hoorbare muziek luisteren.

Aan de uitlening van materialen zijn natuurlijk regels gebonden:
Boeken kunnen worden geleend voor 6 weken en daarna kunnen ze nog met een week verlengd worden. Als een boek te laat wordt ingeleverd geldt er een boete van € 0,10 per boek, per
dag.

De laptops kunnen alleen in de mediatheek gebruikt worden en voor kostbare materialen, zoals bijv. camera’s, iPad-kabeltjes, koptelefoons e.d., geldt de regel dat ze dezelfde dag vóór dsc_089716.00 uur weer teruggebracht worden. Voor deze materialen geldt ook een hogere boete.

Er mag in de mediatheek niet gegeten en/of gedronken worden, daarvoor is de kantine.

De mediatheek is de gehele week geopend tijdens de lesuren van de school.
Maandag t/m donderdag van 8.00 – 17.00 uur (van 16.00 – 17.00 uur is het stilte-studie-uur)
Vrijdag van 8.00 – 13.30 uur

Je kunt via Aura ook online de catalogus bekijken, klik HIER om in te loggen.