ICT

De school is ruim voorzien van ICT faciliteiten. Alle pc’s hebben toegang tot het internet. Leerlingen loggen in op het onderwijsnetwerk. Op dit netwerk stelt de school aan elke leerling een map ter beschikking. Voor het uitwisselen van bestanden tussen de pc op school en de pc thuis, wordt leerlingen geadviseerd een USB-stick aan te schaffen. ICT (Informatie- en Communicatie Technologie) op Simon Vestdijk is meer dan computers. Leerlingen gebruiken bij vakopdrachten en projecten digitale foto- en videocamera’s. Voor presentaties zijn beamers in combinatie met laptops beschikbaar. Alle lokalen zijn voorzien van een vaste of verrijdbare audiovisuele opstelling met TV en DVD-speler. Daarnaast worden steeds meer lokalen uitgerust met een digitaal schoolbord. Verder heeft de school een aantal laptopkarren in gebruik. Binnen de klas kan daardoor met laptops worden gewerkt.

Elektronische leeromgeving (ELO)

De elektronische leeromgeving (ELO) wordt steeds belangrijker binnen het onderwijs. Leerlingen loggen via de website van de school en/of via Magister en komen zo bij de ELO terecht. Binnen de ELO hebben de leerlingen dan toegang tot studiewijzers, huiswerk en digitale opdrachten. De ELO zal ook gebruikt worden als een mogelijkheid voor leerlingen en docenten om met elkaar te communiceren buiten de lessen om. Regelmatig zal aan leerlingen worden gevraagd om opdrachten digitaal in te leveren via de ELO. Het kenmerk van een ELO is dat je er tijd- en plaatsonafhankelijk mee kunt werken. Thuis de beschikking hebben over een computer met internetverbinding is dan ook gewenst.

Printen en kopiëren

In elk gebouw staat een printer/copier. Printen: alle pc’s van het leerlingennetwerk in een bepaald gebouw versturen een printopdracht naar de printer/copier in dat gebouw.
De kosten voor het uitprinten van schoolwerk zijn voor rekening van de school.