Aanschaf laptop

Op RSG Simon Vestdijk werken onze leerlingen met zowel boeken als digitaal lesmateriaal. Deze werkwijze noemen we Blended Learning. De docent heeft op deze manier de mogelijkheid om te variëren in het lesaanbod. Hiervoor is het noodzakelijk dat de leerlingen tijdens de lessen kunnen beschikken over een device. Vanaf schooljaar 2021-2022 werken onze leerlingen in klas 1 met een laptop. Deze laptop kan met korting worden aangeschaft via school.

Om ervoor te zorgen dat het voor elke 1e klas leerling mogelijk is om over een laptop te beschikken is door de school een regeling opgesteld. Ouders kunnen kiezen uit de volgende mogelijkheden:

  1. Koop met korting via de webshop waarmee de school afspraken heeft gemaakt. De aanschafprijs voor de laptop met beschermhoes is ongeveer € 555,-. Dat is dan inclusief 3 jaar garantie en verzekering.
  2. Huurkoop via de webshop. Ouders betalen de laptop in maandelijkse termijnen van ongeveer € 17,50.
  3. Aanvraag voor aanschaf laptop via Stichting Leergeld. Stichting Leergeld toetst de financiële draagkracht van de ouders. Als de toetsing daar aanleiding toe geeft regelt de school de aanschaf.
  4. Bruikleen: iedere dag wordt aan de leerling voor het begin van zijn/haar lessen een laptop ter beschikking gesteld die aan het einde van de dag (uiterlijk 17.00 uur) en in de vakanties weer moet worden ingeleverd.

Uiteraard hoeft een ouder geen gebruik te maken van het aanbod als de leerling al een goed werkende laptop met Windows besturingssysteem heeft. De laptop kan ook elders worden aangeschaft.

Ouders van de aangemelde leerlingen ontvangen uitgebreide informatie over de aanschaf van de laptop.

RSG Simon Vestdijk is onderdeel van Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Fryslân-Noord.
Copyright 2024 © Simon Vestdijk | Algemene voorwaarden & privacy