De wereld van Sport en Gezondheid

Ben je sportief, ondernemend en behulpzaam, dan past de wereld van Sport en Gezondheid goed bij jou. Je gaat natuurlijk veel sporten. In de sport moet ook veel georganiseerd worden. Dat leer je ook. Je gaat met een groepje activiteiten organiseren binnen en buiten de school. Denk aan sporttoernooien, open dagen en diploma-uitreikingen.

In de Wereld van Sport en Gezondheid zie je ook steeds vaker ‘Meten is weten’ voorbij komen. Hier ga jij ook mee aan het werk. ‘Meten is weten’ houdt in dat je bijvoorbeeld meet wat bepaalde acties met je lichaam doen. Hierdoor kun je beter zien wat voor resultaat je kunt behalen. Met deze kennis organiseer je op een effectieve manier activiteiten voor je doelgroep.

We zijn zoveel mogelijk actief in beweging, maar dit kan niet zonder de theorie. Daarom maak je opdrachten, loop je stage en doe je mee aan verschillende excursies. Zo leer je niet alleen veel over een beroep, maar ook over jezelf als persoon.

Na deze leerroute kiezen veel leerlingen voor opleidingen als Veiligheid en Vakmanschap, Sport en Bewegen (CIOS) of particuliere beveiliging.

Kom verder met Vestdijk!

RSG Simon Vestdijk is onderdeel van Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Fryslân-Noord.
Copyright 2024 © Simon Vestdijk | Algemene voorwaarden & privacy