Zit je in groep 8 of misschien in groep 7?

We zetten hieronder alle doe-activiteiten in Harlingen met een toelichting op een rij. Het aanmeldingsformulier is te vinden onderaan deze pagina.

Op 12 februari 2020 is er nog een extra doe-middag met nieuwe activiteiten, maar er zullen dan ook nog een aantal onderdelen herhaald worden. Houd hiervoor in januari deze website in de gaten.

Woensdag 20 november 2019 14.45 – 16.45 uur

LET OP: Aanmelden voor de vakken biologie, geschiedenis, Nederlands en D&P is alleen nog telefonisch mogelijk: 0517-432901.
De Masterclass Technasium en doemiddag tekenen/handvaardigheid zijn vol.


Masterclass Technasium (= VOL, aanmelden is helaas niet meer mogelijk)
Hou je van een uitdaging op technisch gebied? Ben je creatief en kun je samenwerken in een team? Ga je naar havo of vwo? Heb je belangstelling voor de exacte vakken en techniek? Ben je op zoek naar of geïnteresseerd in nieuwe uitvindingen? Geef je dan op voor deze Masterclass Technasium. Je gaat bezig met het bedenken/ontwerpen, het maken en het presenteren van een opdracht. Je maakt dan kennis met een nieuw vak: Onderzoek en Ontwerpen. Je gaat denken en doen!

Wil je meer weten over het Technasium, ga dan naar de website: www.technasium.nl

Doe-middag Biologie
Tijdens de doe-middag biologie verdiep je je in de spijsvertering van de mens. Op welke manier wordt ons voedsel zo klein mogelijk gemaakt zodat het terecht kan komen in het bloed en vervolgens bij alle cellen kan worden gebracht? Je krijgt eerst een stukje uitleg waarna je vervolgens zelf onderzoek gaat doen naar de werking van je eigen spijsverteringsenzymen.

Doe-middag Geschiedenis
Altijd al alles van de Egyptenaren willen weten? In het oude Egypte lieten de farao’s enorme piramides bouwen. Niemand mocht bij de grafkamers komen omdat deze vol lagen met de meest prachtige schatten. Alleen via de geheime tunnel waren deze kamers te bereiken. In deze proefles ga je een mysterie oplossen. Er is een grafrover in de piramide geweest. Wie heeft de schatten meegenomen? Wie is de dief?

Doe-middag Nederlands
Vind je spelen en puzzelen met de Nederlandse taal leuk? Geef je dan op en ga creatief met Nederlands aan de slag! Samen bewerken we verhalen met de iPad tot iets fantasierijks.

Doe-middag Tekenen/Handvaardigheid (= VOL, aanmelden is helaas niet meer mogelijk)
Altijd al eens in zo´n groot tekenlokaal willen kijken en ook echt iets doen? Dan is dit je kans, want je gaat een flipboekje maken! Een flipboekje/duimbioscoop (of folioscoop) is een klein boekje waarvan je de bladzijden met je duim ritmisch door kunt bladeren. Hierdoor is het net of er een kort filmpje tussen je vingers beweegt. Ondanks dat het heel eenvoudig is om een flipboekje te maken, komt er toch nog veel bij kijken. We laten je kennis maken met allerlei technieken en tekenstijlen, waarmee je zo`n boekje maakt!

Doe-middag Dienstverlening & Producten 
Vind je het leuk om naast het leren van theorie ook meer praktisch bezig te zijn?  Meld je dan aan voor de volgende activiteit op onze doe-middag: ‘Van keukenprins(es) tot technisch talent’ Tijdens dit middagprogramma maak je kennis met ons vmbo-gebouw en de praktijkruimtes waar je als leerling de handen uit de mouwen leert steken.  Na afloop ga je naar huis met een leuk product.


Woensdag 27 november 2019 14.45 – 16.45 uur

Masterclass WON – Atheneum met wetenschapsoriëntatie (Bijna vol, aanmelden via de website niet meer mogelijk. Bel voor de laatste plekken op ma. t/m do. naar 0517-432901)
Ben je nieuwsgierig? Ben je geïnteresseerd in de wereld om je heen? Stel je veel vragen bij de dingen die je dagelijks doet? Dan is atheneum en wetenschapsoriëntatie zeker iets voor jou! Wetenschap is erg belangrijk! Mensen kunnen tegenwoordig bijna niets meer zonder wetenschappelijke kennis. Of het nu de toiletpot is waarop je regelmatig zit, de TV waar je naar kijkt of het tapijt waarop je misschien met je voeten staat, allemaal zijn ze een product van de wetenschap. Wanneer je naar het vwo gaat, word je voorbereid op een studie die te maken zal hebben met wetenschap, vwo staat dan ook niet voor niets voor Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs! Tijdens de doe-middag atheneum en WON (Wetenschaps Oriëntatie Nederland) leer je allerlei dingen die met wetenschap te maken hebben. Bijvoorbeeld over wetenschappelijke ontdekkingen uit de geschiedenis van de mens, hoe je zelf wetenschap moet beoefenen en hoe je kritisch na kunt denken over kennis die je zelf hebt en die anderen je geven.

Doe-middag Fitness (Bijna vol, aanmelden via de website niet meer mogelijk. Bel voor de laatste plekken op ma. t/m do. naar 0517-432901)
Onze school heeft een eigen fitnesszaal. Daar kun je werken aan je conditie en kracht. Een mooie manier om jezelf uit te dagen! Wanneer je je voor deze activiteit inschrijft, kun je op de modernste apparatuur je conditie testen en je kracht meten. Neem dus je sportkleren en schoenen mee en na afloop heb je een gezonde ‘work-out’ achter de rug!

Doe-middag Aardrijkskunde
De hele wereld, die heb je thuis! Echt? Wil je weten hoe dat zit? Dan volg je de aardrijkskunde doe-middag! In deze middag gaan we de hele planeet over, hoe mooi is dat. Aardrijkskunde is overal en aardrijkskunde dat ben jij. Tot dan!

Doe-middag talen: Engels / Frans / Duits
Vind je vreemde talen leuk of interessant? Tijdens de doe-middag talen maak je kennis met de verschillende talen zoals die op het voortgezet onderwijs worden gegeven. Je ontmoet de docenten die Duits, Engels en Frans geven. Ze stellen zich zelf natuurlijk voor, maar leren jou ook hoe je dat moet doen in de verschillende talen. Ook gaan ze het hebben over het gebruik en de uitspraak van getallen, want die heb je al heel gauw nodig in een vreemde taal.

Doe-middag Wiskunde (= VOL, aanmelden is helaas niet meer mogelijk)
Tijdens de doe-middag wiskunde maak je op een speelse manier kennis met verschillende onderwerpen uit de wiskunde. Door een aantal spelletjes te spelen leer je bijvoorbeeld rekenen met negatieve getallen. Je ontdekt welke breuken en decimale getallen bij elkaar horen. Ook ga je op een creatieve manier aan het werk met een passer. Wie maakt er het mooiste symmetrische kunstwerk?

Doemiddagen november (Harlingen)
Bezig met versturen